Održana prva Večer matematike u našem vrtiću
Tagged Tags:

Interaktivna radionica za djecu i roditelje

Održana prva Večer matematike u našem vrtiću

U Dječjem vrtiću Velika Gorica 5. prosinca po prvi put je održana Večer matematike, čiji je organizator Hrvatsko matematičko društvo. Sudjelovali su svi objekti našeg vrtića: područni objekti Mraclin, Vukovina, Buševec i Kurilovečka te centralni objekt u Pucekovićevoj.

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava djece prema matematici, a organizirana je u obliku radionice za djecu i roditelje koja uključuje radne centre odnosno “matematičke stanice” s matematičkim aktivnostima koje djeca rješavaju samostalno ili uz pomoć roditelja. Sve aktivnosti prilagođene su djeci predškolske dobi, a djeca kroz igru i zabavu usvajaju osnovne i početne matematičke pojmove.

Cilj Večeri matematike je popularizacija matematike među odraslima i među djecom od najranije dobi.

Željeli bismo zahvaliti svim roditeljima  i djeci što su ove godine odlučili sudjelovati u projektu Večer matematike u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva i Dječjeg vrtića Velika Gorica. Sretni smo što smo zajedno popularizirali matematičku znanost, razvili pozitivan stav roditelja i djece prema matematici te pokazali svim sudionicima koliko matematika može biti zabavna.

Vlatka Hanžek