Članci o događanjima

Dječji vrtić Velika Gorica

Zimske radosti na Ribniškom Pohorju

29.1.2018.

U suradnji s agencijom Trakostyan tours, djeca skupine Montessori i skupine s ranim učenjem engleskog jezika, uživala su u šestodnevnom zimovanju na Ribniškom Pohorju koje se pokazalo kao idealna destinacija koja pruža relaksaciju u prekrasnom okruženju.

Cilj zimovanja je utjecati na zadovoljenje primarnih potreba djeteta za kretanjem, kako kroz učenje motoričkih zadataka i sadržaja iz skijanja, tako i putem dodatnih i dopunskih animacijskih sadržaja. Budući da je zimovanje organizirano za djecu predškolske dobi iznimno korisno u zdravstvenom smislu te stvaranju životnih navika i kulture življenja, zimovanje je potrebno provoditi planski i po određenom programu kako bi se ispunile sve njegove zadaće.

Iz toga proizlaze sljedeći dopunski ciljevi zimovanja: usvajanje motoričkih znanja iz skijanja i stjecanje ljubavi prema zimovanju, socijalizacija unutar grupe u novoj sredini, osamostaljivanje, stvaranje osjećaja samostalnosti i odgovornosti zbog odvojenosti od roditelja i od sredine u kojoj živi, aktivni odmor na planini i snijegu u službi poboljšanja zdravlja (jačanje imuniteta, poboljšanje apetita…), poticanje kreativnosti putem raznih igara na snijegu, sudjelovanjem u sportskoj igraonici, aktivnim sudjelovanjem u večernjem programu (igrokazi, gluma, plesanje i pjevanje…)

Djeca naših skupina uživala su u svim aktivnostima, svi su naučili skijati i dobili zaslužene medalje i diplome. Roditelje smo redovito informirali i slali im fotografije, tako da su u svakom trenutku znali što djeca rade i kako se provode, a na samom skijalištu se nalazi nekoliko kamera te su roditelji mogli putem „web camera“ gledati kako djeca uče skijati.

Uz animatore Lucijana i Laru i trenere skijanja Maxa i Marka djeca su imala priliku svakodnevno uživati u školi skijanja i mnogobrojnim popratnim aktivnostima kao što su: sanjkanje, disco večer, super talent, maskenbal i drugo. Djeca su se vratila puna dojmova, a i roditelji su vrlo zadovoljni.

Zimovanje u Ribnici i zajedničko provedeno vrijeme s prijateljima i odgojiteljicama ostat će djeci u trajnom i lijepom sjećanju.

Odgojiteljice Vlatka i Tamara


Galerija