Projekti

Dječji vrtić Velika Gorica

Projekt "Velika Gorica"

22.12.2016.

ALTERNATIVNI ODGOJNO-OBRAZOVNI PROGRAM PREMA KONCEPCIJI MARIE MONTESSORI


Velika Gorica je grad u kojem živimo, najveći i najznačajniji grad Zagrebačke županije, grad velikog povijesnog i kulturnog nasljeđa. Djeca iz Montessori skupine u sklopu projekta „Velika Gorica“ detaljnije su upoznala grad u kojem žive: njegovu kulturnu baštinu, zastavu, grb, tradicionalni govor, dan grada, zavičaj u kojem se nalazi, sve važnije kulturne i društvene ustanove grada, narodne nošnje, te plesove karakteristične za naše Turoplje.

Kod djece se pažljivo odabranim aktivnostima, dobro pripremljenom okolinom i mogućnošću slobodnog izbora poticao razvoj svijesti o kulturnoj baštini našeg kraja. Aktivnosti su bile raspoređene kroz sva područja rada: praktični život, osjetilnost, matematiku, govor, čitanje i pisanje, kozmički odgoj, glazbeno i likovno stvaralaštvo.

Djeca su se kroz šetnje i posjete mogla uživo susresti sa svime što su naučila. Razgledali smo sve važnije ustanove Velike Gorice, parkove, trgove, a posjetili smo Pučko otvoreno učilište u kojem su djeca bila na predstavi, te Muzej Turopolja gdje su se djeci u svom obilju i raskoši pokazali prirodni predmeti postave muzeja.

Pogledajte našu galeriju slika i kroz naše aktivnosti zajedno s nama još jednom „prošećite“ našim prelijepim gradom.

Odgojiteljice iz Alternativno odgojno-obrazovnog programa prema koncepciji Marie Montessori: Ilinka Jeromić, Tamara Zadravec Radanović i Jasminka Kmezić


Galerija