Članci o događanjima

Dječji vrtić Velika Gorica

POSJET PREDŠKOLSKE DJECE OSNOVNOJ ŠKOLI „EUGEN KUMIČIĆ"

22.5.2017.

U skladu s godišnjim planom i programom vrtića realiziraju se posjete predškolske djece osnovnim školama u koje se upisuju djeca naših odgojnih skupina. Stoga to ni ove godine nije bila iznimka kada je osmišljen posjet susjednoj nam osnovnoj školi “Eugen Kumičić.”

Bila je to prilika da prvoškolcima pokažemo jedan kraći dio programa ranog učenja engleskog jezika (nastupili smo sa koreografiranom pjesmom “School song” i TPR brojalicom “Icky bicky”). Također smo u suradnji sa svim skupinama vrtića u kojima ove pedagoške godine borave djeca školski obveznici izradili svojevrsnu čestitiku zahvale školi domaćinu. Svojom pjesmom o toleranciji i uvažavanju međusobnih razlika pod nazivom “Ne rugaj se!” za koju nam je i sama učiteljica razreda istaknula kako nastoje živjeti tu njenu poruku, predstavili su se i prvašići svojim dobro osmišljenim nastupom. Posjet je bio kreiran raznovrsnim sadržajima od kojih je korisno izdvojiti razgovor učiteljice sa budućim školarcima o strukturi školskog sata, o tome kako je osmišljen cjelodnevni boravak u školi, o predmetima koje ih tamo očekuju, a vrlo sažeto učiteljica je istaknula i koja je to glavna okosnica učenja pojedinog školskog predmeta. U tom interaktivnom razgovoru sudjelovali su i školarci , nadovezujući se na navode učiteljice. Osim razreda, djeca su imala priliku razgledati prostore školske knjižnice i školske dvorane gdje se održava sat tjelesne i zdravstvene kulture.

Koji su to prvi dojmovi djece bili odmah po dolasku natrag u vrtić i našu skupinu pročitajte u nastavku:
MATEJ: “Djeca su nam pokazala svoje pernice i knjige i dali su nam jedan zadatak. Bilo mi je super u školskoj knjižnici i dvorani.”
PETRA: “Svidjele su mi se knjige i pernica, a jako mi se svidjela učionica i pjesmica o prijateljstvu. Jako sam se zabavila s jednom curicom.”
LUCIJA: “Super nam je bilo, a učiteljica je pitala jel nam je bilo ugodno u klupicama i djeca su nam pjevala pjesmicu.”
MAJA FRANKA: “Najviše mi se svidjelo kad smo radili kao jednu bojanku, a to je u stvari bilo što nam u školi sve treba.Najviše mi se sviđala učiteljica jer ima lijepu kosu.”

Odgojiteljice: Mirjana Božić i Vlatka Hanžek,
mješovita skupina s ranim učenjem engleskog jezika
(objekt Pucekovićeva)


Galerija