Članci o događanjima

Dječji vrtić Velika Gorica

Božićna radionica djece, roditelja i odgojitelja – ukrašavanje gingerbread kolačića

22.12.2017.

Priča o „Gingerbread man-u“ kakvog danas poznajemo, prvi puta je objavljena 1875. g. u američkom dječjem magazinu ‘St. Nicholas’. Nedugo nakon, ista je postala svjetski klasik , a mi smo ju predstavili djeci u našoj skupini s ranim učenjem engleskog jezika. Priča o medenjaku oduševila je djecu pa smo naučili pjesmicu, prepričavali priču, napravili didaktičke igre, izradili božićne ukrase od gline u obliku Gingerbread Man-a i još mnogo aktivnosti koje svakodnevno vesele djecu. Priča nas je potaknula na izradu ovih ukusnih kolačića koje smo zajedno s djecom ispekli u našoj vrtićkoj kuhinji, a u suradnji s roditeljima pripremili kreativnu božićnu radionicu pod nazivom „Gingerbread Decorating Party“. Cilj naše radionice bio je opušteno, zajedničko druženje roditelja, djece i odgojitelja.

U suradnji s roditeljima sakupili smo razne vrste jestivih ukrasa, šarenih bombončića, perlica, ali smo i sami pripremili smjesu za ukrašavanje kolačića i izradu gingerbread kućice. Raznovrsnim materijalima poticali smo i razvijali dječju maštu i kreativnost.

Djeca su bili inicijatori koji su predlagali nove ideje, a odgojitelji kordinatori i moderatori koji su promišljali o potrebama djece i roditelja kako bi se svi osjećali dobrodošlo. U takvom druženju djeca su stjecala sigurnost i povjerenje u odgojitelje, a vježbali su i neke društvene vještine družeći se s drugom djecom i roditeljima.

Djeca su bila oduševljena ukrašenim medenjacima, a posebno su bili ponosni i time se hvalili što su u izradi sudjelovali njihovi roditelji.

Bilo je to ugodno, veselo i kvalitetno druženje djece, roditelja i odgojitelja. U dobrom raspoloženju proveli smo opuštajuće vrijeme u ukrašavanju medenjaka i izradi gingerbread kućice.

Veliko hvala svim roditeljima koji su sudjelovali u radionici!

Odgojiteljice Vlatka i Anita


Galerija