Vrtić po mjeri djeteta

Dječji vrtić Velika Gorica

Područni objektVukovina, Stara cesta 14

Tel.: 01 6225 955

Fax: 01 6222 781

E-mail: vukovina@vrtic-vg.hr

Područni objekt Vukovina nalazi se na adresi Stara cesta 14.

Radno vrijeme objekta je od 6.00 - 17.00 sati.

Odgojno obrazovni rad provodi se u 4 odgojne skupine: jaslička, mlađa, srednja i predškolska skupina u kojima borave djeca od navršene prve godine života sve do polaska u školu. Uz redoviti desetosatni program u vrtiću se provodi i program predškole u poslijepodnevnim satima.

U objektu je zaposleno devet odgojitelja i tri člana tehničkog osoblja.

Projekti

najnovije informacije
 • PROJEKT CIPELE
 • Poziv na izložbu projekta "Cipele"

  Pozivamo vas na izložbu projekta „CIPELE“ koja će se održati u Gradskoj knjižnici Velika Gorica – dječji odjel u razdoblju od 01.09. do 22.09.2017..

  Izložbu su pripremile odgojiteljice mlađe dobne skupine Anita Movrić i Verica Pejak iz PO Kurilovečka.

 • Projekt "Čuvajmo svoj glas"

  Upravo su govor i mogućnost glasovne komunikacije ono što razlikuje čovjeka od ostalih bića, a ujedno i ono po čemu se ljudi međusobno razlikuju, po čemu su jedinstveni.

  Glasovna komunikacija je najprimjerenija komunikacija za čovjeka. Ono što smanjuje učinak takve komunikacije i čini glas manje ugodnim, naziva se promuklost ili disfonija za koju se pokazalo da je u porastu posebno u školske djece. Veliki postotak ukazuje na potrebu preventivnog djelovanja od najranije dobi.

  Vođeni tom spoznajom, kroz projekt „Čuvajmo svoj glas“ nastojali smo i ove godine educirati naše predškolce kako čuvati svoj glas.

  CILJ PROJEKTA
  je naučiti djecu kako čuvati svoj glas.

  ZADAĆE PROJEKTA:

  1. Osvijestiti djeci što je glas, koliko je glas važan u životu
  2. Pojasniti kako nastaje glas i koji sve organi sudjeluju u nastanku glasa.

  Spoznaja o važnosti glasa, njegovim mogućnostima, te o načinu njegova nastanka, po svojoj prirodi dovode do zaključka o važnosti njegova čuvanja kroz cjeloživotnu provedbu higijene glasa.

  Djeca su upoznata s organima koji su potrebni za proizvodnju glasa kroz različite slikovne i video materijale, a s načinom nastanka glasa pomoću video prikaza te pripremljenih modela pojedinih organa. Upozorena su o navikama koje su štetne za glas, a osviještene su im one navike koje su za glas i glasnice dobre. Kao trajni podsjetnik, u skupinama su postavljeni plakati sa slikovno i tekstualno naznačenim korisnim i štetnim navikama.

  Rana informiranost i spoznaja djece o važnosti očuvanja glasa pridonijeti će sretnijem i zdravijem djetinjstvu što je u konačnici i bio cilj ovog projekta.

  Stručni suradnik mentor
  Dinka Babić, dipl. def. logoped