Članci o događanjima

Dječji vrtić Velika Gorica

PROJEKTNI EKO DAN – DAN PLANETE ZEMLJE

4.5.2018.
PODRUČNI OBJEKT KURILOVEČKA
UTORAK, 24. TRAVNJA 2018.
„RECIKLIRAJMO OTPAD I ZEMLJU ČUVAJMO ZA NAS“

Projektni dan Eko škole održao se u utorak, 24. travnja 2018. godine. Taj dan u PO Kurilovečka odvijale su se aktivnosti u suradnji s roditeljima, gostima, lokalnom zajednicom. Moto projektnog dana bio je „Reciklirajmo otpad i zemlju čuvajmo za nas“. Sve aktivnosti bile su radioničkog tipa uz zajednički rad djece, odgojitelja, roditelja/baki, djedova i ostalih uzvanika. Cilj projektnog dana bio je razvijanje ekološke osjetljivosti kroz aktivnosti u kojima će se otpad koristiti na kreativan način i ponovno svrsishodno upotrijebiti, te kroz aktivnosti uređenja okoliša.

Projektni dan bio je medijski popraćen. Radovi nastali u radionicama bit će izloženi na izložbi povodom Dana vrtića, a platnene vrećice podijeljene uzvanicima kako bismo djelovali i na njihovo ekološki prihvatljivo ponašanje.

U jutarnjim satima odvijale su se radionice u skupinama s gostima: uređivao se i čistio okoliš vrtića u suradnji s kvartovskim čistačem, oslikavale su se platnene vrećice. Posjetio nas je pčelar i upoznali smo se sa njegovim zanimanjem, alatom za rad, s pčelama, košnicom, procesom nastajanja meda, kušali smo med te čuli o utjecaju onečišćenja okoliša na život pčela.

Posadili smo vrt u suradnji s jednom bakom i izrađivali mozaik od plastičnih čepova na temu Dan planete Zemlje.

U poslijepodnevnim satima zajedno s roditeljima izrađivao se stol za stolne igre na zraku od plastičnih čepova, a mame i bake su oslikavale platnene vrećice.

U starijoj skupini roditelji su zajedno s djecom izrađivali didaktički i poticajni materijal od otpadnog i pedagoški neoblikovanog materijala, dok su roditelji i djeca predškolske skupine sadili cvijeće i izrađivali podmetače od plastičnih čepova za likovne aktivnosti.

Za kraj su djeca predstavila kroz modnu reviju maštovite kreacija od plastičnih vrećica nastale zajedničkim radom roditelja, odgojitelja i djece uz ples i pjesmu „Lijepa naša Hrvatska“.


Galerija