Članci o događanjima

Dječji vrtić Velika Gorica

HALLOWEEN U ENGLESKOJ SKUPINI PO KURILOVEČKA

3.11.2017.

Halloween ili Noć vještica slavi se noć uoči Svih svetih (31.10). Iako je karakteristična za anglosaske zemlje, u današnje vrijeme proširila se cijelim svijetom kao tip zabave. Halloween uključuje maskiranje, ukrašavanje kuća i okućnica bundevama ( Jack-o-Lantern), paukovim mrežama…a sve u svrhu zastrašivanja. Bundeva je tek u 16.stoljeću postala popularna za dubljenje najprije u Americi, a zatim i u ostatku svijeta.

Iako je Halloween poganski običaj i nije u skladu s kršćanskom tradicijom, mi smo ga obilježili iz razloga što želimo djeci približiti običaje koji se provode u zemljama engleskog govornog područja.

Zadnji tjedan u listopadu smo započeli „strašnom“ pričom In a dark, dark wood koja je djeci približila osjećaj mistike i „ strašnog“ iznenađenja ( malog narančastog duha). Sakupili smo poveći broj bundevi te smo ih iskoristili za proučavanje, uspoređivanje ali i istraživanje njihove unutrašnjosti. Napravili smo i naše strašilo od bundeve poznatog kao Jack-o-Lantern. Pričali smo o tome kako je nastao Halloween te uz pomoć kratkog filmića saznali kako se slavi u Velikog Britaniji.

31.10. smo obilježili Halloween na način da smo se svi kostimirali te zaplesali i zapjevali Pumpkin in the dark oko naše bundeve.


Galerija